• SANTORINI

    SANTORINI

  • SANTORINI

    SANTORINI

  • ZAKYNTHOS

    ZAKYNTHOS

  • LEYKADA

    LEYKADA

  • KEFALLONIA

    KEFALLONIA

  • KERKYRA

    KERKYRA

  • RODOS

    RODOS

GADGETS FOR BLOGS

YouTube GITHUB glitch.com JSBIN Start.me JSFIDDLE CODEPLY PASTEBIN.COM Repl.it CODEPEN CODEPEN

ΠΩΣ ΒΑΖΩ ΜΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ GIF

ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ
ΠΩΣ ΒΑΖΩ ΜΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ GIF
Για να βάλουμε μία κινούμενη εικόνα GIF στο blog μας πρέπει πρώτα (άν δεν την έχουμε) να την αναζητήσουμε στο web πηγαίνοντας στην κεντρική σελίδα του google.gr και πατώντας την επιλογή εικόνες πάνω δεξια στην οθόνη. Μετά γράφουμε στο search box για ποιό θέμα αναζητούμε εικόνες π.χ. funny gif images και κάνουμε κλίκ στην εικόνα και μετά πατάμε προβολή εικόνας και κάνουμε δεξί κλίκ απάνω στην κινούμενη εικόνα και στο μενού που θα εμφανιστεί πατάμε αποθήκευη εικόνας ως και την αποθηκεύουμε στον υπολογιστή μας.
Πρέπει η εικόνα που θα κατεβάσουμε να ταιριάζει σε διαστάσεις με την πλευρική μας μπάρα δηλαδή να είναι 200 με 300 px πλάτος. Άν δεν βρούμε εικόνα που να μας αρέσει ή να ταιριάζει στο πλάτος της πλευρικής μας μπάρας μπορούμε να φτιάζουμε μία εικόνα GIF μόνοι μας που να αποτελείται από 10 εικόνες jpg ενωμένες με το πρόγραμμα photoscape  το οποίο θα κατεβάσετε δωρεάν από το web.

Μετά ανεβάζουμε την εικόνα GIF στο λεύκωμα του blog μας που έχει δημιουργηθεί αυτόματα με την δημιουργία του blog μας και βρίσκεται στα λευκώματα ιστού PICASA και είναι ορατό και μέσα απο τις φωτογραφίες του GOOGLE PLUS+.

Μπορούμε επίσης να την ανεβάσουμε και στο photobucket ή στο flickr και μετά να κάνουμε δεξί κλίκ πάνω στην κινούμενη εικόνα GIF που ανεβάσαμε και να επιλέξουμε αντιγραφή διεύθυνσης ulr εικόνας και να επικολίσουμε την διεύθυνση αυτή αντικαταστώντας τον 2ο σύνδεσμο με τα κίτρινα γράμματα του παρακάτω κώδικα.

Τον 1ο σύνδεσμο με τα πράσινα γράμματα μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με ένα δικό σας που θα παραπέμπει στην κεντρική σελίδα των λευκωμάτων σας στο PICASA ή στο FLICKR ή στο PHOTOBUCKET ή στην ίδια την εικόνα GIF που ανεβάσατε ή οπουδήποτε αλλού θέλετε.

Στην περιγραφή της εικόνας "alt" με τα γαλάζια γράμματα βάλτε μία περιγραφή της εικόνας GIF που ανεβάσατε ή αφήστε το κενό δεν θα επειρεάσει την εμφάνιση της εικόνας σας στο blog σας.

Τα πορτοκαλί νούμερα είναι το πλάτος και το ύψος της εικόνας που ανεβάσατε και καλό θα ήταν να τα συμπληρώσετε με το ανάλογο πλάτος και ύψος που ταιριάζει για το σημείο που θα τοποθετήσετε την εικόνα στο blog σας.

<a href="http://imgur.com" target="_blank"><img src="http://image-url.gif" border="0" alt="GREEK-ISLANDS" width="240" height="120" /></a>

Τον παραπάνω κώδικα αφού αντικαταστήσουμε τους συνδέσμους του με τους δικούς μας τον αντιγράφουμε και τον επικολλάμε στη ΔΙΑΤΑΞΗ / ΠΡΟΣΘΗΚΗ GADGET / HTMLJava Script.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος17/12/14 20:30

    Σε "διεσωσα", (save), εξ αιτιας των ωραιων σου χρωματων...ελπιζω στο ιδιο περιεχομενο.



    Χαιρετισμους

    ανλαφαβητος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

► Γράψτε το σχόλιό σας στο λευκό κουτί και αν θέλετε να ειδοποιηθήτε για την απάντηση τσεκάρετε το κουτάκι "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις".

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.