• SANTORINI

    SANTORINI

  • SANTORINI

    SANTORINI

  • ZAKYNTHOS

    ZAKYNTHOS

  • LEYKADA

    LEYKADA

  • KEFALLONIA

    KEFALLONIA

  • KERKYRA

    KERKYRA

  • RODOS

    RODOS

GADGETS FOR BLOGS

YouTube GITHUB glitch.com JSBIN Start.me JSFIDDLE CODEPLY PASTEBIN.COM Repl.it CODEPEN CODEPEN

ΠΩΣ ΒΑΖΩ AUTOPLAY ΚΑΙ LOOPED ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ BLOG MOY

AUTOPLAY VIDEO
ΠΩΣ ΒΑΖΩ AUTOPLAY ΚΑΙ LOOPED ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ BLOG MOY
Με τον παρακάτω απλό κώδικα μπορούμε να βάλουμε ένα βίντεο από το youtube που να ξεκινάει να παίζει μόνο του αυτόματα και επαναλαμβανόμενα σε όποιο σημείο του blog μας θέλουμε. Οι διαστάσεις του βίντεο ρυθμίζονται αλλάζοντας τα γαλάζια νούμερα του width:240px; και του height:135px; που βρίσκονται μέσα στον κώδικα. Τον κώδικα του βίντεο θα τον πάρετε από το youtube ή θα πάρετε τη απλά μόνο διεύθυνση url του βίντεο και θα αντικαταστήσετε την διεύθυνση url που έχω επισημάνει με κίτρινα γράμματα και θα προσθέσετε και κολλητά σε αυτήν και τις 5 παραμέτρους ?
rel=0&autoplay=1&mute=1&loop=1&playlist=q2EZQhDV2uA
Η 1η παράμετρος ?rel=0 είναι για να μην εμφανίζονται στο τέλος του βίντεο τα σχετικά με αυτό βίντεο.
Η 2η παράμετρος &autoplay=1 είναι για να ξεκινάει αυτόματα μόνο του το βίντεο (απαραίτητη).
Η 3η παράμετρος &mute=1 είναι για να μην ξεκινάει με ήχο το βίντεο (απαραίτητη).
Η 4η παράμετρος &loop=1 είναι για να ξαναπαίξει το βίντεο ξανά από την αρχή όταν τελειώσει.
Η 5η παράμετρος &playlist=q2EZQhDV2uA  είναι για να υποχρεωτική όταν χρησιμοποιούμε και την 3η παράμετρο του &loop=1 και τα γαλάζια γράμματα πρέπει να αντικατασταθούν με το video_ID του βίντεό μας.

<iframe width="240" height="135" src="https://www.youtube.com/embed/q2EZQhDV2uA?rel=0&autoplay=1&mute=1&loop=1&playlist=q2EZQhDV2uA" frameborder="0" allowfullscreen="1">
</iframe>

Ο παραπάνω κώδικας μπάινει σε οποιοδήποτε κουτάκι gadget του blog μας ή ακόμα και μέσα στην ανάρτησή μας σε όποιο σημείο του κώδικα HTML της ανάρτησής μας θέλουμε να εμφανίζεται.

Ο παρακάτω κώδικας μπάινει και αυτός είτε σαν gadget είτε μέσα στην ανάρτηση αλλά εμφανίζει το βίντεο σε συγκεκριμένη στατική θέση του blog μας που εμείς θα ορίσουμε αλλάζοντας τα top:0px; και left:0px; Συνίσταται να εμφανίζεται πάνω και αριστερά ή πάνω και δεξιά για να κρύβει όσον το δυνατόν λιγότερα δεδομένα.

<style>
#bg {width:240px; height:135px; top:0px;left:0px;position:fixed;}
</style>
<div id="bg">
<iframe width="240" height="135" src="https://www.youtube.com/embed/q2EZQhDV2uA?rel=0&autoplay=1&mute=1&loop=1&playlist=q2EZQhDV2uA" frameborder="0" allowfullscreen="1">
</iframe>
</div>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

► Γράψτε το σχόλιό σας στο λευκό κουτί και αν θέλετε να ειδοποιηθήτε για την απάντηση τσεκάρετε το κουτάκι "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις".

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.