• SANTORINI

    SANTORINI

  • SANTORINI

    SANTORINI

  • ZAKYNTHOS

    ZAKYNTHOS

  • LEYKADA

    LEYKADA

  • KEFALLONIA

    KEFALLONIA

  • KERKYRA

    KERKYRA

  • RODOS

    RODOS

GADGETS FOR BLOGS

YouTube GITHUB glitch.com JSBIN Start.me JSFIDDLE CODEPLY PASTEBIN.COM Repl.it CODEPEN CODEPEN

ΠΩΣ ΒΑΖΩ FAVICON ΣΤΟ BLOGGER

ΠΩΣ ΒΑΖΩ FAVICON ΣΤΟ BLOGGER
Μπορούμε να αλλάξουμε το εικονίδιο (favicon) του blogger δίπλα από τη διεύθυνση (url) του blog μας με ένα άλλο της αρεσκείας μας το οποίο πρέπει να το έχουμε ανεβάσει σε κάποιο site φιλοξενείας εικόνων π.χ. imgur. Αυτό το εικονίδιο λέγεται favicon και πρέπει να έχει κατάληξη png ή ico και διαστάσεις 16Χ16 ή 32Χ32 pixels. Υπάρχουν πολλά έτοιμα favicons για κάθε θέμα και μπορείτε να τα βρείτε με μια απλή αναζήτηση "free favicons" στις εικόνες google.


Αφού βρείτε λοιπόν το favicon που θέλετε το κατεβάζετε στον υπολογιστή σας και με τά το ανεβάζετε στο imgur ή σε όποιο άλλο site που δέχεται να φιλοξενήσει δωρεάν τις εικόνες σας. Μετά πάρτε το direct link του favicon και πηγαίνετε στον λογαριασμό σας στο blogger.com μετά στο Θέμα και πατήστε Επεξεργασία html. Πατήστε στο πληκτρολόγιό σας το ctrl + F για να ανοίξει το μικρό παράθυρο αναζήτησης πάνω δεξια όπως φαίνεται ο κώδικας html του θέματός σας. Εκεί μέσα γράψτε και αναζητήστε το </head>. Και πάνω από αυτό επικολλήστε την παρακάτω γραμμή κώδικα.

<link rel='icon' href="https://i.imgur.com/dHaBanb.png" type='image/x-icon'/>

Αντικαταστήστε το γαλάζιο link του δικού μου favicon με το direct link που σας έδωσε το imgur ή όποιο άλλο site επιλέξατε για να ανεβάσετε το favicon σας. Μετά σώστε το θέμα σας και είστε έτοιμοι. Το favicon θα φανεί στην καρτέλα του browser που έχει την διεύθηνση του blog σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

► Γράψτε το σχόλιό σας στο λευκό κουτί και αν θέλετε να ειδοποιηθήτε για την απάντηση τσεκάρετε το κουτάκι "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις".

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.