• SANTORINI

    SANTORINI

  • SANTORINI

    SANTORINI

  • ZAKYNTHOS

    ZAKYNTHOS

  • LEYKADA

    LEYKADA

  • KEFALLONIA

    KEFALLONIA

  • KERKYRA

    KERKYRA

  • RODOS

    RODOS

GADGETS FOR BLOGS

YouTube GITHUB glitch.com JSBIN Start.me JSFIDDLE CODEPLY PASTEBIN.COM Repl.it CODEPEN CODEPEN

ΠΩΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΩ PDF ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE DRIVE

EMBED PDF
ΠΩΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΩ PDF ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE DRIVE ΜΟΥ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ
Για να ενσωματώσω ένα έγγραφο pdf από το google drive στο blog μου πρέπει πρώτα να το ανεβάσω στο google drive. Αφού το ανεβάσω και εμφανιστεί στο ευρετήριο του google drive κάνω δεξί κλίκ επάνω του και στο υπομενού που θα ανοίξει πατάω κοινή χρήση. Μετά ανοίγει ένα pop up παράθυρο όπου εκεί επιλέγω να μπορούν να το προβάλουν μόνο και πατάω σε ένα  εικονίδιο συνδέσμου πάνω δεξιά σε αυτό το παράθυρο για να εμφανιστεί το link κοινής χρήσης.
Μόλις εμφανιστεί το αντιγράφω και το βάζω τροποποιημένο όπως σας δείχνω μετά την παρακάτω αναλυτική παρουσίαση σε ένα κώδικα <iframe> με τις επιθυμητές διαστάσεις.


ΑΡΧΙΚΟ LINK
https://drive.google.com/file/d/0B8GeBeRdN9NsdYdmX0hnQVlmaVU/view?usp=sharing

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ LINK ΓΙΑ ΝΑ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΕ <iframe>
https://docs.google.com/file/d/0B8GeBeRdN9NsdYdmX0hnQVlmaVU/preview

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ <iframe> ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ LINK
<iframe frameborder="0" src="https://docs.google.com/file/d/0B8GeBeRdN9NsdYmX0hnQVlmaVU/preview" width="960" height="700"></iframe>

ΑΛΛΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ <iframe> ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ LINK
<iframe frameborder="0"  src="https://docs.google.com/viewer?srcid=0B8GeBeRdN9NsdYdmX0hnQVlmaVU&pid=explorer&efh=false&a=v&chrome=false&embedded=true" width="960px" height="700px"></iframe>


Ο κώδικας αυτός μπαίνει μέσα στο html της ανάρτησής σας ή της σελίδας σας στο ύψος του κειμένου που εσείς θέλετε να εμφανίζεται. Για παράδειγμα εγώ το έβαλα να εμφανίζεται στο τέλος.

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα! Ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια.Κατάφερα κι ενσωμάτωσα PDF αρχείο. Μόνο που φαίνεται τεράστιο και δεν μπορώ να βρω πως να το μικρύνω. Να πω ότι το pdf ήταν word και το μετέτρεψα σε pdf.Το αποθήκευσα και ως τυπικό και ως ελάχιστο μέγεθος. Ίδιο το απότέλεσμα, τεράστιο στο blog.

    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλαξε το πλατος εκει που γραφει 960px και τα μικρινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

► Γράψτε το σχόλιό σας στο λευκό κουτί και αν θέλετε να ειδοποιηθήτε για την απάντηση τσεκάρετε το κουτάκι "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις".

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.